Lange clubtocht in Twente

Beste Snelverzetters,

Op zondag 3 juli 2022 staat de Lange clubtocht in Twente op het programma. Het is de laatste lange clubtocht die ik als bestuurslid evenementen organiseer en om mijn afscheid alvast een beetje te vieren gaan we onderweg mijn geboorteplaats Haaksbergen aandoen. Deze rit voert grotendeels door het mooie Twente, maar uiteraard doen we ook de Achterhoek en voor de langste afstanden zelfs Duitsland aan.
Zonder al teveel over de route te verklappen kan ik al wel vast een paar kreten loslaten op deze rit die het de moeite waard maken om deel te nemen: verkeersluw, landelijk, klinkers, Markelose berg, nog meer klinkers, beekjes, de Pruus, Needse berg, landhuizen, watermolens en nog een klein strookje klinkers.

Hieronder volgt een globale beschrijving van dit evenement. Als je deelneemt ontvang je vooraf een uitgebreide mail met alle benodigde informatie.

Start- en finishplaats

We starten langs de A1 bij Markelo (50-60 minuten rijden vanuit Amersfoort). Carpoolplaats de Poppe om precies te zijn. Bij terugkomst gaan we bij het tegenover gelegen restaurant de Poppe een drankje drinken (eigen kosten). Helaas verleent de bijbehorende camping de Poppe geen mogelijkheid tot douchen.

Routes

Voor deze Lange clubtocht heb ik drie routes gemaakt (te weten: 140, 180 en 220 kilometer). Dit jaar rijden de bekende snelheidsgroepen de bijbehorende afstanden.

– 28-groep: rijdt de 140 kilometer. Dit is de basisroute. De route gaat via plaatsen als Markelo, Diepenheim, Gelselaar en Borculo naar Haaksbergen. Na 47 kilometer is er een korte pauze. Na 79 kilometer is er een lunchstop in Haaksbergen. Na de lunch gaat de route verder met een mooie lus via Buurse, het Rutbeek en bovenlangs terug via Hengevelde, Goor en Markelo. Na 116 kilometer is er nog een tweede en laatste stop. Starttijdstip is zeer waarschijnlijk om 9:00 uur.
– 31-groep: rijdt de 180 kilometer. Deze lus bestaat ook uit de 140 km basislus, maar voegt daar voor de pauze een lus aan vast via Lochem. Na de pauze gaat deze lus nog een klein stukje de grens (Pruus) over. Pauze 1 na 68 km. Lunchstop na 101 km. Pauze 2 na 157 km. Starttijdstip is zeer waarschijnlijk om 8:30 uur.
– 34-groep: rijdt de 180 of de 220 kilometer.
x 180 kilometer: Pauze 1 na 68 km. Lunchstop na 101 km. Pauze 2 na 157 km. Starttijdstip is zeer waarschijnlijk om 8:30 uur.
x 220 kilometer: Pauze 1 na 89 km. Lunchstop na 121 km. Pauze 2 na 197 km. Starttijdstip is zeer waarschijnlijk om 7:45 uur.
– 37-groep: rijdt de 220 kilometer. De bikkels van deze langste afstand beginnen met een lus over de Holterberg. Na de pauze wordt daar nog kilometers prachtig en verkeersluw Duitsland aan toegevoegd. Pauze 1 na 89 km. Lunchstop na 121 km. Pauze 2 na 197 km. Starttijdstip is zeer waarschijnlijk om 8:00 uur.

Met bovenstaande indeling is het mij gelukt om alle groepen binnen een mooie marge bij alle pauzes en lunchstop te krijgen. Ook zijn alle groepen binnen drie kwartier van elkaar bij het eindpunt, zodat bijpraten onder het genot van een drankje op het terras met andere clubleden tot de mogelijkheden behoort. Routes verschijnen tijdig op Wikiloc en ik deel ze ook met jullie via de mail.

Pauzes

De lunch heb ik weten te regelen bij camping ’t Stien’n Boer in Haaksbergen. Deelnemers krijgen daar een kop soep, een luxe belegd broodje, een krentenbol en een drankje. Voor de twee pauzes onderweg ben ik nog op zoek naar een volgwagen die wil assisteren (graag inschrijven via de knop).

Aanmelden

Aanmelden voor dit prachtige event kan via de volgende link: https://forms.office.com/r/wEpNFPY7br

Bij je inschrijving kan je aangeven welke afstand je wilt rijden. Tevens is het ook mogelijk om je op te geven als chauffeur. Taak van de chauffeur is om iedereen ‘weg te schieten’ bij de start en de twee pauzemomenten te verzorgen. Dat houdt in een tentje neerzetten inclusief een tafel met daarop wat versnaperingen en de mogelijkheid tot het bijvullen van de bidon.

Eigen bijdrage

De lunch (€ 13,75 p.p.) wordt deels gesponsord door Snel Verzet Hoogland. De club draagt € 7,50 bij aan iedere deelnemer. Mogelijke kosten die er nog bijkomen zijn vervoerskosten chauffeur en versnaperingen onderweg. Hiermee schat ik in dat de extra bijkomende kosten voor iedere deelnemer circa 10-15€ gaan bedragen. Uiteraard is dit bedrag vooraf bekend en communiceer ik dit met jullie, maar ben je er nu alvast van op de hoogte.

Introducees

Wil je een introducee meenemen die nog geen lid is van onze club, dan mag dat natuurlijk. De sponsorbijdrage van de club komt dan te vervallen, waardoor er bij introducees € 7,50 extra wordt geïncasseerd.

Nou, dat was het van mijn kant. Ik hoop dat zoveel als mogelijk leden willen deelnemen aan deze prachtige en uitdagende tocht. Mocht je al vragen of opmerkingen hebben dan mag je die altijd mailen naar evenementen@snelverzet.nl. Of stuur me een persoonlijk berichtje!

Met vriendelijke groet,

Mark ten Thije

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *