Misschien wel de allerleukste toerfietsvereniging van Midden-Nederland!

Routes

 

Snel Verzet Hoogland heeft meer dan 100 routes voor racers, toerfietsers en gravel-bikers. In elke windrichting, met verschillende afstanden en altijd vanuit onze vaste vertrekplaats bij Atletiekvereniging Altis.

Wikiloc

De routes zijn voor iedereen beschikbaar via Wikiloc. Je vindt ze onder de naam Snel Verzet Hoogland. Een gratis account voldoet om de routes via je computer te downloaden en vervolgens op je eigen gps-device te zetten. Meer uitleg nodig klik dan hier voor de uitgebreide handleiding.

Racefietsen (r)

Deze verharde r-routes gaan voornamelijk over wegen en brede fietspaden. Ze zijn geschikt om met een grotere groep (maximaal 14 wielrenners) te rijden. Op veel stukken kun je veilig tempo maken, hoewel op sommige wegdelen en kruisingen verhoogde aandacht en lagere snelheid nodig zijn.

Tourfietsen (t)

Dit zijn verharde routes over voornamelijk fietspaden, zoals het fietspad over de Ginkelse hei. Op deze routes is een sociale rijstijl extra belangrijk, vandaar dat de t-routes alleen geschikt zijn voor kleinere groepen (maximaal 8 rijders). Dat maakt het makkelijker om goed rekening te houden met andere weggebruikers (achter elkaar fietsen, gepast tempo).

Gravel biking (x)

Deze routes gaan zo veel mogelijk over onverharde wegen en paden. De x-routes zijn dan ook alleen geschikt voor kleinere groepen, gematigde snelheid en uiteraard een fiets die geschikt is voor dit terrein. Sociaal rijden en respectvol omgaan met andere gebruikers van de paden is een must.

Eigen verantwoordelijkheid

De routes zijn met zorg samengesteld en we doen ons best om ze up-to-date te houden. Alleen is de praktijk nou eenmaal onderhevig aan veranderingen. Daar zijn we niet verantwoordelijk voor, en dus ook niet voor eventuele extra omgereden kilometers.

Kijk voor meer route-inspiratie ook eens op:
Gpsies.com
Komoot.nl
openstreetmap.nl
fietsersbond.nl
forum.gps.nl
bikeroutetoaster.com
ntfu.nl
nederlandfietsland.nl

Wij worden gesponsord door deze topbedrijven: