Misschien wel de allerleukste toerfietsvereniging van Midden-Nederland!

Routes

 

Snel Verzet Hoogland heeft meer dan 150 routes voor racers, toerfietsers en gravel-bikers. In elke windrichting, met verschillende afstanden en altijd vanuit onze vaste vertrekplaats bij Atletiekvereniging Altis.

Clubroutes op Cyql

De routes zijn voor iedereen beschikbaar via de Cyql-app. Klik op de drie puntjes ‘… ‘ rechtsonder op het scherm, vervolgens op ‘Snel Verzet Hoogland’ en daarna op ‘GPX bibliotheek’.

Het gebruik wijst zich redelijk vanzelf. Klik hier voor de handleiding met meer informatie over de routes en het gebruik ervan.
Ben je meer een kijker dan een lezer? Bekijk onderstaande video die uitlegt hoe je de routes kunt gebruiken.

Racefietsen (r)

Deze verharde r-routes gaan voornamelijk over wegen en brede fietspaden. Ze zijn geschikt om met een grotere groep (maximaal 14 wielrenners) te rijden. Op veel stukken kun je veilig tempo maken, hoewel op sommige wegdelen en kruisingen verhoogde aandacht en lagere snelheid nodig zijn.

Tourfietsen (t)

Dit zijn verharde routes over mooie weggetjes en fietspaden, zoals het fietspad over de Ginkelse hei. Op deze routes is een sociale rijstijl extra belangrijk, vandaar dat de t-routes alleen geschikt zijn voor kleinere groepen (maximaal 8 rijders). Dat maakt het makkelijker om goed rekening te houden met andere weggebruikers (achter elkaar fietsen, gepast tempo).

Gravel biking (x)

Deze routes gaan zo veel mogelijk over onverharde wegen en paden. De x-routes zijn dan ook alleen geschikt voor kleinere groepen, gematigde snelheid en uiteraard een fiets die geschikt is voor dit terrein. Sociaal rijden en respectvol omgaan met andere gebruikers van de paden is een must.

Eigen verantwoordelijkheid

De routes zijn met zorg samengesteld en we doen ons best om ze up-to-date te houden. Alleen is de praktijk nou eenmaal onderhevig aan veranderingen. Daar zijn we niet verantwoordelijk voor, en dus ook niet voor eventuele extra omgereden kilometers.

Kijk voor meer route-inspiratie ook eens op:
komoot.nl
wikoloc.com
openstreetmap.nl
fietsersbond.nl
nederlandfietsland.nl

Wij worden gesponsord door deze topbedrijven: