Misschien wel de allerleukste toerfietsvereniging van Midden-Nederland!

Trainingen

 

Tijdens het wegseizoen (1 april t/m 30 september) zijn er twee keer trainingsavonden per week. Elke dinsdag en donderdag vertrekken we om 19:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Atletiekvereniging Altis. Op diezelfde dagen kun je trouwens ook om 09.00 uur ’s ochtends mee met de elite.

Meer daarover lees je hier.

Afhankelijk van het aantal rijders, zijn er maximaal 6 snelheidsgroepen om bij aan te haken. Een groep bestaat uit hooguit 14 wielrenners. Bij meer gegadigden splitst de groep zich op. We streven ernaar om elke groep te laten vertrekken onder begeleiding van een ervaren wegkapitein, die is opgeleid door de NTFU.

Wil je een keer meefietsen, maar ben je nog geen lid? Geen probleem, je bent van harte welkom om voor een ‘proefrit’. Stuur minimaal een dag van tevoren een e-mail naar bestuur@snelverzet.nl, dan zorgen we ervoor dat je goed wordt opgevangen en met de juiste groep meegaat.

Onze basisregels zijn:

  • Zorg dat je fiets in orde is.
  • Draag een goedgekeurde fietshelm.
  • Hou je aan de verkeersregels en volg de aanwijzingen op van de wegkapitein.
  • Voor alle groepen luidt het credo: samen uit, samen thuis.

Groepen en snelheid

Elke snelheidsgroep is gebaseerd op de kruissnelheid en dus NIET op het gemiddelde waarmee je thuiskomt. Kruissnelheid staat voor het tempo waarmee de groep rijdt op een lange, rechte weg zonder wind mee of tegen.

Er wordt gefietst in groepen op gemiddelde kruissnelheid van 28, 31, 34, 37, 40 en 40+. Stel nou dat groep 34 op een recht stuk tegen de wind in moet beuken, dan kan de snelheid terugvallen naar ongeveer 30 km/u. Terwijl het bij windje mee kan oplopen tot circa 38 km/u.

Verzamelen

Elke groep verzamelt op de parkeerplaats bij Altis bij zijn eigen lantaarnpaal. Die is te herkennen aan een bordje met daarop de groepsnaam. Die groepsnaam is heel origineel precies hetzelfde als de kruissnelheid. Dus: 28, 31, 34, 37, 40 of 40+.

Vertrek

We vertrekken altijd om 19:00 uur. Wil je meerijden, zorg dan dat je op tijd bij de juiste groep staat. Vanuit veiligheidsoverwegingen vertrekt de snelste groep eerst, daarna de opvolgende. Dus eerst 40+, daarna 40, dan 37, enzovoorts. Dat voorkomt gevaarlijke situaties en lastige inhaalmanoeuvres.

Wegkapitein

In principe wordt elke groep begeleid door een wegkapitein . Deze bepaalt vooraf de route en bewaakt samen met de groep de snelheid en veiligheid onderweg. Uiteraard draagt iedere deelnemer ook zelf zijn eigen verantwoordelijkheid om met elkaar weer veilig thuis te komen.

Veiligheid

We zijn een grote club, met meer dan 400 leden. Hoe fanatiek we soms ook willen trainen: we hebben rekening te houden met andere weggebruikers. Iedereen moet veilig thuis kunnen komen. Veiligheid staat dan ook onder alle omstandigheden voorop. Meer informatie daarover vind je hier.

Cyql app

Bij SVH maken we nu gebruik van de Cyql app een nieuwe tool van de NTFU De link naar meer info over de app vindt je hier: NTFU Wielersportbond | Ondersteuning > Cyql

Wegkapiteins kunnen hun ritten plaatsen op de Cyql SVH pagina. Zo hebben we één verzamelplek waar dit word gedeeld ipv verschillende appgroepen.  Zo kunnen ook de trainingsavonden van SVH daar ook in geplaatst worden. Een WK kan de rit van te voren al vermelden en de gpx via cyql
delen. (Dit draagt bij aan de veiligheid in de groep) Een andere wegkapitein kan voor diezelfde avond en zelfde groep een andere rit plaatsen en ook zijn gpx delen. Let op! Aanmelden is geen voorwaarde voor deelname!
Iedereen die zich op de parkeerplaats meldt gaat uiteraard mee. Maar het is wel fijn om van te voren te zien dat een rit bijvoorbeeld al 14 deelnemers heeft. Dan weet je dat een tweede of zelfs derde wk voor die groep nodig gaat zijn. Ook hebben de WKs geen verplichting om de rit die ze van plan zijn te gaan rijden van te voren op de Cyql app te zetten. Maar het helpt natuurlijk wel in duidelijkheid vooraf.

Hoe word je lid van de Cyql app?

1.Download de app via de Appstore (Apple Appstore via https://apps.apple.com/us/app/cyql/id1552276793 en/of Google Play via https://play.google.com/store/apps/details?id=app.cyql.app)

2. Installeer de app en start deze voor de eerste keer op
3. Registreer je als gebruiker door een nieuw gebruikersaccount aan te maken via de app
4. Activeer onze fietsclub door activatie code MGCEP62H in te vullen
5. Onze clubbeheerder ontvangt een bericht van deze aanmelding en moet deze goedkeuren
6. Je ontvangt een bericht op de telefoon zodra je toegang hebt gekregen

Hierna ben je klaar om deel te nemen aan de Cyql app van Snel Verzet

Bekijk hieronder een video met een beknopte uitleg van de Cyql app, het aanmaken van ritten en gebruik van de GPX routebibliotheek.

 

Wij worden gesponsord door deze topbedrijven: