Misschien wel de allerleukste toerfietsvereniging van Midden-Nederland!

Club Info

 

Wie zijn wij?

Officieel heten we Toerfietsvereniging Snel Verzet Hoogland, maar we noemen ons zelf Snel Verzet of SVH. We hebben meer dan 400 leden. De meesten komen uit Amersfoort en Hoogland, en een deel komt uit de omgeving, zoals Nijkerk en Leusden.

Samen fietsen is ons grootste doel. Op de racefiets, gravelbike of mountainbike. Een groot aantal leden doet onderling ook aan afgeleide sporten, zoals spinning, fitness, skeeleren en schaatsen.

Snel Verzet draait volledig op vrijwilligers en wordt geleid door een klein maar krachtig bestuur. Daarnaast zijn er diverse commissies voor van alles en nog wat. Hieronder een overzicht.

Voorzitter

Frank van der Leek

Voorzitter@snelverzet.nl

Penningmeester

Secretaris

Jan Paul Kleijwegt

secretaris@snelverzet.nl

Buitenlandtocht

Cycling Challenge

Sponsor-commissie

Kascommissie

Veiligheids- commissie

Vertrouwens Contact Persoon

Misschien wel de allerleukste toerfietsvereniging van Midden-Nederland!

Een stukje historie

 

Snel Verzet Hoogland bestaat al jaren. In 1984 vonden de Hooglandse kilometervreters Martin Boekholdt, Marcel Goes en Henk Hak het hoog tijd voor een fietsafdeling bij Sport Vereniging Hoogland. Onder de naam ‘Trim- en Toervereniging Hoogland’ meldden ze zich in januari 1985 aan.

oprichters SVH

In korte tijd wisten de fietsliefhebbers een enthousiaste schare mannen en vrouwen te verenigen. Dat leidde al snel tot meer dan vijftig aanmeldingen. Vervolgens werd een prijsvraag uitgeschreven voor een passende clubnaam. Frits Smink was de winnaar. Hij bedacht de naam Snel Verzet Hoogland en won daarmee een kilometerteller. Ton Uittenbogaard tekende het logo, maar die is inmiddels is vervangen door het huidige.

In no time telde de vereniging honderd leden. Een hechte club, die trainingsritten, toertochten, fietsvierdaagsen en nog veel meer activiteiten organiseerden.

Oorspronkelijk startten de renners bij Halfweg aan de Bunschoterstraat. In dit chauffeurscafé werden ook de vergaderingen belegd. Toen het café plaats moest maken voor verbreding van de Bunschoterstraat, werd de startplaats verlegd naar de huidige locatie. De parkeerplaats tegenover atletiekvereniging Altis aan het Schothorsterlaantje.

Wij worden gesponsord door deze topbedrijven: