Misschien wel de allerleukste toerfietsvereniging van Midden-Nederland!

HTR Cycling Challenge Hoogland

 

Het is een van de mooiste toertochten van Midden-Nederland en wij organiseren ’m! Hij staat bekend om de prachtige routes en de uitstekende verzorgingsposten onderweg. HTR Cycling Challenge Hoogland wordt verreden op de laatste zondag van het Dorpsfeest in Hoogland, het grootste en gezelligste evenement uit de regio.

Racefietsen

De 80 kilometer route leidt via het prachtig Gelderse landschap via het dorpje Appel naar Voorthuizen. Richting het Veluwse Kootwijkerbroek en Otterlo. Vervolgens door Driesprong, de Gelderse vallei naar Achterveld weer terug. Deze route heeft onderweg één verzorgingspost om te eten en te
drinken.
De 115 kilometer route start en eindigt hetzelfde, maar kent na Kootwijkerbroek een extra lus over de prachtig glooiende wegen van de Veluwe met enkele fraaie klimmetjes. Deze route kent een extra
verzorgingspost om op krachten te komen.
De 160 kilometer route is voor de getrainde fietser en weer een uitbreiding op de vorige route, met extra hoogtemeters. Deze route voert je naar de Posbank bij Arnhem. Deze route, met maar liefst 700 hoogtemeters, heeft zelfs een derde verzorgingspost.
Wie aan deze 160 kilometer nog niet genoeg aan heeft, kan zichzelf op de proef stellen op de 200 kilometer route, waar in Arnhem nog een paar extra prachtige klimmen worden toegevoegd aan de route. Bij aankomst in
Hoogland heb je bij deze tocht bijna 1100 hoogtemeters op de teller!
Deelname aan de HTR Cycling Challenge Hoogland kost tussen de 5 en 10 euro, inclusief bevoorrading onderweg en een portie poffertjes bij terugkomst op het Dorpsfeestterrein.

 Gravelen

Voor de gravel liefhebbers hebben we dit jaar prachtige gevarieerde routes toegevoegd aan het evenement.
Met routes van 100 en 130 kilometer die voeren door het Gelderse landschap. Over mooie landweggetjes tussen Putten en Voorthuizen passeer je mooie bospaden, zand- en grindwegen.
Afgewisseld met verharde wegen, voert de weg langs Stroe en brengt de route je via mooie bospaden naar Harskamp. Vervolgens via zandpaden langs Otterlo naar de verzorgingspost in Roekel. Daar kan nieuwe energie worden opgedaan en kunnen bidons worden gevuld. Vanaf daar wordt de route vervolgt langs de uitdagende zandpaden van Meulunteren.
De route brengt je over 
de Grebbelinie richting de Treek terug naar Amersfoort en Hoogland. Beide routes volgen grotendeels dezelfde route, waarbij de 130 kilometer tocht op enkele plaatsen een extra lus toevoegt aan de basis 100 kilometer route.
Deze graveltochten bestaan voor circa 40 tot 50% uit onverharde paden en voor de rest uit verharde paden (asfalt en klinkers).

Familiefietstocht

Fietsen is natuurlijk hét middel om eropuit te trekken, daarom is er voor ieder wat wils. De familiefietstocht is een individuele route voor het hele gezin, van een mooie 30 kilometer. Deze fietstocht is geschikt voor toerfietsen, elektrische fietsen, voor jong en oud. Deze tocht voert je door Hoogland
West langs rivier de Eem naar Soest. De route brengt je langs de ‘Windhond’ op de Soester Engh, golvend langs de Soesterduinen naar het voormalige vliegveld Soesterberg. Waar op een pauzeplek met hapje en drankje op je wacht. De terugweg naar Hoogland voert je over de Schapendrift in de
bossen naar Korte Duinen tot in Birkhoven. Kronkelend en golvend kom je zo in Amersfoort en Hoogland aan.

Dorpsfeest Hoogland

De combinatie van een pittige fietstocht, de mooie omgeving en de gezelligheid na afloop op het festivalterrein maken de HTR Cycling Challenge Hoogland een uitdaging die je echt meegemaakt wilt hebben!
Op het festivalterrein wachten diverse activiteiten, shows, live muziek, poffertjes, food trucks en gelegenheden om een drankje te doen.

Wij worden gesponsord door deze topbedrijven: