Misschien wel de allerleukste toerfietsvereniging van Midden-Nederland!

Evenementen

 

 

Buiten de vaste trainingsavonden om, organiseren we nog veel meer. Je bepaalt helemaal zelf of je je daarvoor aanmeldt, maar als lid van Snel Verzet Hoogland ben je in elk geval van harte welkom!

 

Hieronder zie je een overzicht. Voor sommige evenementen is het nodig om je in te schrijven. Dat kan hier via de agenda, waar ook meteen ziet wat wanneer plaatsvindt.

 

Datum Activiteit Locatie
Jaar 2024
Do 11 jan Algemene Leden Vergadering (ALV) Clubhuis CKV MIA
Zo 28 jan

BT Groenestein Gravel Ride

Birkhoven
13 Maart Sleutelavond Bike Totaal Groenestein
20 Maart Cyql/Komoot workshop CKV MIA
Zo 24 mrt Openingstocht Altis
Di 2 apr Start avondtrainingen Altis
Di 7 Mei Nieuwe ledentocht Altis
Zo 21 Apr

Hennie Kuiper Classic

Ibbenbüren
Do 9-Ma 13 mei Buitenlandtocht Elbrinxen (Duitsland)
Zo 1 Sept Jubileum 40 jaar SVH n.t.b.
Juli lange clubtocht? n.t.b.
Wo ? sep Vrijwilligersavond CCH CKV MIA
Zo 22 sep Cycling Challenge Hoogland Dorpsfeestterrein
25/26 sep

Elite2daagse

Nierswalde
Zo 6 okt Sluitingstocht Altis
? Nov Baanclinic? Omnisport, Apeldoorn
Vrij ?Nov Vrijwilligersavond

?

 

Het hele jaar door

 

Elite

Op dinsdag- en donderdagochtend vinden de trainingsritten plaats van onze “elite” . Dit is een clubje leden die dankzij hun jarenlange ervaring en de behaalde pensioensgerechtigde leeftijd overdag kunnen fietsen. Vergis je niet, daar zitten behoorlijk taaie rakkers bij! Val je binnen deze categorie rijders? dan ben je natuurlijk van harte welkom! Vertrek is ook om 09.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Altis en meestal zijn er meerdere (snelheids)groepen. Houd rekening met een koffiestop onderweg.

Weekendritten

Het moet wel extreem slecht weer zijn, wil er in het weekend niet gereden worden. Het hele jaar door vertrekken op zaterdag en zondag om 09.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Altis diverse groepen om een lekker stukkie te karren. De opkomst is dan vaak wel een stuk lager dan op de avondtrainingen dus de verdeling in groepen word vaak op de parkeerplaats onderling geregeld en afgesproken. In de winter zijn er ook een aantal clubleden die op de dikke banden (gravel/cx of MTB) een rondje maken.

De kans is groot dat ergens onderweg een appeltaartje wordt gegeten. Soms fietsen we naar Den Bosch voor een Bossche Bol. Of twee. Maar die rij je er wel weer af.

Misschien wel de allerleukste toerfietsvereniging van Midden-Nederland!

In het wegseizoen

 

Openings- en sluitingsrit

Het weekend van maart waarin de klok wordt verzet, is voor ons het startschot van het nieuwe wegseizoen. Dan organiseren we een speciale openingsrit, die we afsluiten met een appeltaartje of pannenkoek op kosten van de club. Op die manier sluiten we het seizoen in september ook weer af als de klok weer wordt teruggezet.

Cycling Challenge Hoogland

Dit is misschien wel de allermooiste toertocht van Midden-Nederland. En wij organiseren ’m. We zijn er echt trots op. Niet alleen vanwege de vijf prachtige routes waar je uit kunt kiezen, ook omdat deze tocht verreden wordt vanuit Dorpsfeest Hoogland. Dat klinkt klein, maar is echt een groot festival. De gezelligheid waar je na de finish in terechtkomt, is ongekend!

Lange clubtochten

Voor de diehard kilometervreters organiseren we geregeld een lange rit van rond de 200 kilometer. Zoals een rondje IJsselmeer of we huren bijvoorbeeld bussen om over de grens de Hennie Kuiper Classic in het Teutoburger Wald te fietsen. Lange clubtochten zijn inclusief een koffie, appeltaart, lunch en eventueel een potje bier toe. Hou wel rekening met een eigen bijdrage.

BBQ

Vaak weten we dondersgoed wie op welke fiets rijdt en wat voor helm en schoenen die heeft. Maar of je elkaar in de supermarkt zou herkennen, dat is nog maar de vraag. Dus om te ontdekken hoe je er in het echt uitziet, in iets anders dan je strakke wielerpakje, organiseren we elke zomer een BBQ. Supergezellig!

Buitenlandtocht

Voor de afwisseling en omdat het leuk is, kun je elk jaar inschrijven voor onze buitenlandtocht. Lekker een paar dagen ertussenuit om met een groepje avonturiers op de fiets een nieuwe omgeving te ontdekken. De bestemming verschilt elk jaar, maar leuk is het altijd. Want we zorgen ervoor dat iedereen aan zijn trekken komt: toerfietsers en snelheidsduivels, MTB’s en gravelaars.

Misschien wel de allerleukste toerfietsvereniging van Midden-Nederland!

In de winter

 

Pubquiz

Bij gebrek aan trainingsavonden zien we elkaar in de winter een stuk minder vaak. Voor wie dat te lang vindt duren, organiseren we meestal ergens in februari een wielerpubquiz. Gezellig in Café Restaurant De Noot in Hoogland. Het team met de meeste cyclokennis gaat ervandoor met de eer en een kleine prijs.

Gravelrit

Door de jaren heen hebben veel clubleden hun wagenpark uitgebreid met gravelbikes of mountainbikes en daarom organiseren we in de winter een gravelrit vanuit Birkhoven. Dat doen we meestal in januari. Om de oliebollen er weer af te rijden en een goeie start te maken voor het nieuwe jaar.

Clinic baanwielrennen

Elke winter gaan we naar Apeldoorn voor een baanclinic. Omdat het leuk is, iets heel anders dan je gewend bent. En je leert er ook nog eens heel goed van sturen. Uiteraard is deze clinic onder begeleiding van professionals.

Sleutelavond

In maart, zo vlak voor het nieuwe wegseizoen, is het een goed moment om je fiets alvast in orde te maken. Dat kun je door de fietsenmaker laten doen. Maar als je zelf wilt leren sleutelen, schrijf je dan in voor de sleutelavond bij Bike Totaal Groenestein.

Wij worden gesponsord door deze topbedrijven: