Introductiecursus GPS-routes gebruiken en maken

Wil je wel eens wat anders fietsen dan je vaste rondjes? of mooie fietsroutes maken voor je vakantie? Wil je leren wat je nog meer kan met je GPS apparaat dan navigeren? Kom dan naar de GPS-workshop op 15 Maart.

GPS gebruiken voor je routes lijkt ingewikkeld, maar is na wat oefening voor iedereen goed te doen.

Je gaat in de cursus aan het werk met Klaas Veenbaas (GPS-expert, opfietsen.nl) en Joost van Dolderen (ervaren routebouwer).

Programma:

19:45: Welkom met koffie en thee

20:00: – Korte inleiding op GPS en navigatie (Klaas Veenbaas)
– Wat zit er in de routeverzameling van SVH op Wikiloc en hoe haal ik daaruit een geschikte route naar mijn PC? (Joost van Dolderen)

21:00 kies uit twee parallel sessies:
– Hoe zet ik een GPS-route op mijn GPS-apparaat en hoe kan ik daarmee navigeren? Wat kan ik nog meer met mijn GPS-apparaat? (Klaas Veenbaas)
– Hoe maak ik een mijn eigen route met Komoot? (Joost van Dolderen)

vanaf 22:00 afsluiting en drankje voor de liefhebbers

Let op: je gaat na de pauze aan de slag met één van de twee bovenstaande onderwerpen. Het deelnemersaantal per groep is gemaximeerd op 10 personen (dus 20 in totaal). Geef dus aan bij je inschrijving in welk onderdeel je geïnteresseerd bent.

Je leert het meeste als je zelf aan de slag gaat. Neem daarvoor je eigen laptop en gps-apparaat mee, met de bijbehorende voeding en usb-kabel. Neem ook je smartphone mee.

Bij de cursus gebruiken we twee programma’s die je op internet kan vinden: Wikiloc en Komoot. Maak van tevoren voor beide programma’s een gratis account aan.  Dat kan op je PC via  wikiloc.com en komoot.com of op je smartphone met de apps van Wikiloc en Komoot.

Datum: Woensdag 15 Maart

Tijd: 19:45 tot 22:00 uur, met daarna gezellige afsluiting
Locatie: Clubhuis Mia

Opgeven via deze link

Voor deze activiteit worden kosten gemaakt door Snel Verzet Hoogland. Neem je aanmelding dus serieus en meld je niet zonder goede reden (op het laatste moment) af!

Met vriendelijke groet, namens de organisatie,

Joost van Dolderen
Klaas Veenbaas (opfietsen.nl)
Mark ten Thije

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *