Buitenlandtocht 2024

Ook in 2024 willen we weer de traditionele SVH Buitenlandtocht organiseren. In dit document en het bijbehorende aanmeldformulier vind je alle details over de reis, de afspraken met het hotel en de annuleringsvoorwaarden.

BLT?

SVH organiseert onder de naam Buitenlandtocht (BLT) al lange tijd jaarlijks een meerdaagse fietsreis in het Buitenland voor haar leden. Ben je nog niet eerder mee geweest? Dit waren enkele reacties op eerdere BLT’s:
“Heerlijk fietsweekend gehad, mooie omgeving, mooie routes. Ik heb er van genoten.”

“Mooie en ook verrassende routes met af en toe een kuitenbijter”

“Het was super georganiseerd en het was onwijs gezellig”
“Mijn eerste BLT smaakt naar meer!”
“Ik ga volgend jaar weer mee”

Bestemming

De traditionele BLT wordt 9-13 mei 2024 gehouden in het heuvelgebied ten oosten van het Teutoburgerwald in Duitsland. We hebben 53 bedden gereserveerd in Enjoyhotel Lippischer Hof in Elbrinxen: https://enjoyhotels.com/nl/enjoy-landhotel-lippischer-hof.

Vanaf het hotel zullen we dagelijks het mooie tochten fietsen door de heuvels in de omgeving; naar keuze met racefiets op de weg of met gravelbike en ATB onverhard. Zorg voor een goed bergverzet, want je zult stevige kuitenbijters tegenkomen, zoals de Heiligenberg, de Hungerberg en – echt waar – de Köterberg. Ook voor gravelaars en ATB-ers is het een prachtig en uitdagend fietsgebied.

Programma

We gaan in het Hemelvaartsweekend, van donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) t/m maandag 13 mei. Het hotel werkt met 5-daagse ‘alles inclusief’-arrangementen, waarin voor ons ook de nacht van zondag op maandag is opgenomen.

Donderdagmorgen rijden we met eigen vervoer naar Elbrinxen (310 km, met een  tussenstop ca. 4,5 uur rijden) waar we ontvangen worden met een lunch. ’s-Middags stappen we op de fiets voor een eerste rit. Vrijdag, zaterdag en zondag doen we een mooie en uitdagende dagetappe.

Afhankelijk van het aantal deelnemers en de snelheid en afstand die eenieder wil fietsen, zullen we groepen vormen. We zullen ook zorgen voor ATB- en gravelroutes. De routes worden beschikbaar gesteld voor je gps-apparaat. De groepen worden begeleid door wegkapiteins.

Als je een keer wat anders wilt doen, dan biedt het hotel daarvoor verschillende mogelijkheden.  

Maandagmorgen sluiten we de BLT af met het ontbijt. De verdere maandag is voor eigen invulling.

We hebben er alle begrip voor als je al op zondagavond naar huis wilt gaan, het reguliere leven begint voor velen immers weer op maandag.

Prijs

De reissom bedraagt € 340,- per persoon voor het ‘alles-inclusief’-arrangement van het hotel en wat bijkomende kosten. Daarin zitten de overnachtingen, de maaltijden en de drankjes in het hotel: koffie en thee de gehele dag en andere dranken vanaf 17.00 uur tot 24:00 uur. Je kan ’s-morgens een lunchpakket maken en dat meenemen.

De precieze inhoud van het arrangement vind je op https://enjoyhotels.com/nl/enjoy-landhotel-lippischer-hof.

Consumpties tijdens de fietsritten zijn voor eigen rekening.

Vervoer heen en terug gebeurt op eigen gelegenheid en eigen kosten.

Aanmelding

Als je zeker wilt zijn van een plek, meld je dan snel aan. Je kan je tot en met 14 januari 2024 aanmelden via dit aanmeldformulier. Via de aanmeldlink vind je ook de reis- en annuleringsvoorwaarden die gelden.

We behandelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Mochten er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare bedden, dan hanteren we een reservelijst en zullen we proberen extra bedden te reserveren.

Tot slot

Heb je vragen? Neem dan contact op met één van de leden van de BLT-commissie of mail naar buitenlandtocht@gmail.com. We hopen weer op een sportieve en gezellige BLT!

De BLT-commissie 2024,
Theo Reymer, Frans Veen en Joost van Dolderen 

 

Voorwaarden – Annulering

 

Mocht je je aanmelding voor de BLT onverhoopt moeten annuleren, dan zullen wij ons inspannen om een vervangende deelnemer te vinden of een beroep op goodwill te doen bij het hotel.

Mocht dat beide niet lukken, dan gelden de annuleringsvoorwaarden van Enjoyhotels:

 

Indien u uw 5 Daagse Alles Inclusief Arrangement annuleert, brengt Enjoyhotels u de volgende annuleringskosten in rekening:

 

 • Bij annulering op de aankomstdag of later: de volledige reissom;
 • Bij annulering vanaf het boeken tot 6 weken (42 dagen) voor de aankomstdag: 30% van de reissom;
 • Bij annulering tussen 4 tot 6 weken (28 tot 42 dagen) voor de aankomstdag: 60% van de reissom;
 • Bij annulering binnen 4 weken (28 dagen) voor de aankomstdag: 90% van de reissom
 • Bij het voortijdig afbreken van het verblijf: de volledige reissom;
 • Bij het niet op komen dagen (no-show) wordt de volledige arrangementsprijs in rekening gebracht

 

Je kunt zelf een verzekering afsluiten voor het risico van noodzakelijke annulering.

 

Voorwaarden – Overig

 

 • Deelname aan de BuitenLandTocht is geheel voor eigen risico, elke vorm van aansprakelijkheid tegenover Snel Verzet Hoogland en/of de organisatie van de Buitenlandtocht is uitgesloten.
 • Houd je aan de verkeersregels.
 • Dragen van een fietshelm is verplicht tijdens de ritten.
 • Zorg voor een goede voorbereiding (zowel fysiek als qua materiaal).
 • Neem een geldig paspoort / identiteitsbewijs bewijs mee.
 • Zorg dat je fiets in goede staat van onderhoud is.
 • Neem zelf ook reserve binnenbandjes, reepjes etc. mee.
 • Vergeet je fietsschoenen niet.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *