BT Groenestein Gravel Ride

Inleiding

Ja hoor, hij gaat eindelijk door! De Bike Totaal Groenestein Gravel Ride. En wel op zondag 7 maart 2021. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind.
Op dinsdag 23 februari 2021 kondigde het kabinet nieuwe maatregelen af. We mogen binnenkort weer naar de kapper en wellicht ook op afspraak naar bv. een kledingwinkel.
In het kader van deze hele lichte versoepelingen is het eigenlijk nog steeds toegestaan om buiten te sporten. Voor ons als fietsers geldt dat we dit met nog één andere fietscollega mogen doen.
In dit kader (en omdat het al veel te lang geleden is dat we iets samen hebben ondernomen) hebben we als organisatie en bestuur besloten om de Gravel Ride doorgang te laten vinden. Dit houdt het volgende in.
We zijn van plan om op zondag 7 maart onze inmiddels traditionele clubgraveltocht eindelijk doorgang te laten vinden.

Routes

De routes (63, 76 en 90 km) zijn gereed en gaan dit jaar naar de Grebbelinie. Dat mag ook wel hoor ik jullie denken: je hebt per slot van rekening lang genoeg de tijd gehad. De langste route gaat ook over de Goudsberg. De onverharde stukken gaan over verrassende landwegen en bospaden en over de dijken van de Grebbelinie. Prachtig en uitdagend! De onverharde stroken zijn zwaarder dan op de Heuvelrug, gelukkig zijn er tussen de stroken voldoende verharde stukken om weer op krachten te komen. Op de routes zal je regelmatig wandelaars en andere fietsers tegenkomen. Houd rekening met elkaar, pas je snelheid aan en geef elkaar de ruimte!
De routes van de BT Groenestein Gravel Ride staan op Wikiloc. Je kan ze makkelijk vinden via de volgende links:
De opzet van de tocht is net zoals bij de 1,5 m ontmoetingstocht. Je vormt je eigen groepje en kiest je eigen startplek. Wij vragen jullie om rond 8.30 te starten, dit ten behoeve van de planning en voorbereiding van de verzorgingspost. Voor jullie info, er komen en vertrekken vele wandelaars vanaf onze verzorgingspost en hoe eerder we zijn hoe beter dat voor een ieder is.
Onderweg kom je bij restaurant De Dennen op de verzorgingspost voor een welverdiende pauze. Daar liggen soep, broodjes en heerlijk ander krachtvoer voor jullie klaar. Tevens kan je hier je bidon bijvullen. Deze post ligt voor alle afstanden op ca. 30 km voor het einde van de route. Voor de dames is er bij de post een toilet beschikbaar.
Samen afsluiten met bier en bitterballen zit er deze keer helaas niet in.
Je mag introducees meenemen, zij kunnen zo kennismaken met onze prachtige omgeving en mooie vereniging. Dit is in het aanmeldingsformulier verwerkt.

Corona

Voor deze rit gelden i.v.m. Corona een aantal strakke regels, we hopen op jullie begrip daarvoor. We roepen jullie op om je daaraan te houden en zo mee te werken aan een goed en corona-veilig verloop (en het voorkomen van hoge boetes).
De regels zijn:
– Je meld je vooraf aan voor deze rit. Je kan je aanmelden via de website van Snel Verzet door deel te nemen aan het evenement.
– Kom niet als je je niet vooraf hebt aangemeld.
– Blijf thuis als je verschijnselen van Corona hebt.
– Hanteer de maximale groepsgrootte van 2, ook als je onderweg anderen tegenkomt. Hoe gaaf is het om onderweg met je favoriete fietsmaatje rond te rijden.
– Je start vanaf een zelf gekozen startpunt.
– Bij aankomst op de pauzeplek ontsmet je je handen.
– Op de pauzeplek houd je steeds 1,5 m onderlinge afstand. Zoek een rustige en ruime plek op het terrein, het is groot genoeg.
– Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers bij de pauzeplek goed op. Zij bereiden alles tot in de puntjes voor, maar hebben jullie hulp echt nodig.
Heb je vragen, dan kan je die kwijt via evenementen@snelverzet.nl.
Tot ziens bij de BT Groenestein Gravel Ride
Sportieve groet,
De organisatie
Frank van der Leek
Harold Bouwman
Joost van Dolderen
Marc Hortensius
Mark ten Thije
Richard Smit

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *