Blijf een heer (of dame) in het verkeer

In het seizoen, dat loopt van eind maart tot eind september, wordt er wekelijks op dinsdag- en donderdagavond gefietst in groepen categorie B tot en met D onder leiding van een wegkapitein. De starttijd is 19 uur. Er wordt verzameld op de parkeerplaats bij Altis, de atletiekvereniging in Hoogland.

De groepen verzamelen bij de lantaarnpalen met de categoriekleur
 waar de wegkapiteins per categorie hun groep verzamelen. Dit is een ervaren fietser die de taak heeft om de groep bij elkaar te houden, de route in overleg te bepalen en ervoor te zorgen dat de verkeersregels worden gehandhaafd. Zorg dat je fiets in orde is! Uiteraard houden we ons aan de verkeersregels. Het credo voor alle groepen luidt: Samen uit Samen thuis.

SVH-training met de B-groep

De B-groep is de zogenoemde “instapgroep” van onze vereniging. De doelgroep betreft beginnende toerfietsers of fietsers waarbij de fietsbeleving belangrijker is dan de snelheid. De kruissnelheid ligt maximaal op 30km/u. Dat komt neer op 27-28km/u gemiddeld. Als het hard waait zelfs lager. Het principe is dat elke deelnemer het kan bijhouden. De afstand zal tussen de 60 en 65km op een avond liggen.
Begeleiders:  Marc Trein, Bram de Ruiter, Bert de Wilde, Kees Roeloffs*, Teus van Beek, Frans Veen, Peter Groenesteijn, Gert Kas, Ben Schouten, Niels van der Meer*. 

SVH-training met de B/C-groep

Deze groep is voor mensen die houden van lekker vlot doorfietsen met meestal ervaren fietsers. De kruissnelheid ligt op 33km/u wanneer de omstandigheden het toelaten. De avondafstand is rond de 70 tot 75km.
Begeleiders: Joost van Dolderen*, Teus van Beek, Martin Veldhoen*, Marten Dijksman*, Ernst Nieuwenhuis, Jan Paul Kleiwegt*.

SVH-training met de C-groep

Dit is de groep die van snelheid houdt. Er wordt flink doorgefietst met snelheden tussen de 33 en 36km/u. Dat betekent dat je een goede conditie moet hebben en ervaring met het rijden in een groep. Het komt wel eens voor dat deelnemers moeten lossen. Dan wordt er  gewacht. Als je vaker merkt dat het tempo te pittig voor je is, dan kun je beter naar een ander groep verhuizen. De afstand is ongeveer 80km op een avond.
Begeleiders: Gert Hageman, Winfred Hanszens*, Lieuwe Medema*, Wim Schaap* , Mark ten Thije*.

SVH-training D-groep

Deze groep rijdt pas echt door. Snelheden tegen en boven de 40km/u zijn geen uitzondering. Een goede conditie is vereist. Ook in deze groep moeten deelnemers soms lossen, maar ook hier geldt dat er gezamenlijk  afgesloten wordt. Uiteraard wordt er alleen gekoerst als het veilig en verantwoord is. De afstanden zijn soms wel  85-90km op een avond.
Begeleiders: Herbert Bokkers*, Peter Brouwer*, Frank van der Leek*, Rein Zwaan*

* training NTFU wegkapitein gevolgd.

SVH-weekend clubritten

 

Vanaf 5-3-16 wordt op zaterdag een mooie tocht van ongeveer 100 kilometer gefietst met een maximale snelheid van 30km/u. Een tocht dus voor iedereen. Halverwege de tocht wordt een koffiepauze gehouden. De groep is de zogenaamde ELITE met deelnemers die veel fietservarng hebben. Het staat je vrij om aan te sluiten, vanzelfspreken houd je je aan de regels van de ELITE groep. Er wordt gestart vanaf het parkeerterrein bij Altis om 09:00 uur. Vanaf mei t/m augustus is de starttijd 8:30 uur.
Na de openingstocht op 3-4-16 is er elke zondag een B/C clubrit van ongeveer 100km i.p. met wegkapitein.  De start is om 9 uur vanaf Altis. Tussendoor is er een pauze. De snelheid is rond de 30-33 km/uur. Motto samen uit en thuis. Ook gevorderde B rijders zijn welkom! 

Veiligheid

Het bestuur vraagt extra aandacht voor de veiligheid. Volgens artikel 12 van het Huishoudelijk Reglement staat de veiligheid onder alle omstandigheden voorop. Tijdens training- en/of clubtochten moeten leden daarom een goedgekeurde fietshelm dragen. Verkeersregels en aanwijzingen van wegkapitein(s) dienen in acht te worden genomen.

Sponsors

Isabella
 Rabobank Amersfoort en omstreken

 

 

 

Adverteerders

 

 

De Kolkrijst

 

H. Kommer vof

Kwaliteitsbakkerij vd Kletersteeg

 

Liersen Wielersport