Misschien wel de allerleukste toerfietsvereniging van Midden-Nederland!

Cycling Challenge Hoogland

 

Het is een van de mooiste toertochten van Midden-Nederland en wij organiseren ’m! Hij staat bekend om de prachtige routes en de uitstekende verzorgingsposten onderweg. Cycling Challenge Hoogland wordt verreden op de laatste zondag van het Dorpsfeest in Hoogland, het grootste en gezelligste evenement uit de regio.

Vliegveld of Veluwe

Allereerst kies je de fiets waarmee je gaat rijden. De organisatie heeft routes voor de toer-, race- of gravelfiets mogelijk gemaakt. De prachtige routes starten en finishen op het festivalterrein. De toerfiets kent een 30 km-route die via natuurgebied De Schammer naar Den Treek en Soesterberg leidt met als hoogtepunt de start- en landingsbaan van het voormalige vliegveld. Fanatieke racefietsers kiezen voor 80, 115, 160 of zelfs 200 kilometer die via Barneveld de prachtige natuur van de Veluwe laat zien.
Gravelaar? Dan kan je je hart ophalen op de prachtige onverharde paden ten oosten van Amersfoort met afstanden van 80, 100 of 130 kilometer.

 Genieten!

Het is echt genieten op de vele mooie en glooiende wegen. Hoe langer de route, hoe meer klimmetjes. De langste afstand is een echte uitdaging met een aantal pittige klimmetjes op de Posbank en in en rond Arnhem. Bij de finish heb je ongeveer 1.400 hoogtemeters op de teller staan!

Onderweg kun je bijtanken op een of meer van onze drie goed uitgeruste verzorgingsposten . En na de finish wacht er een groot festivalterrein met diverse activiteiten, shows, live muziek, poffertjes en food trucks.

De combinatie van een pittige fietstocht, de mooie omgeving en de gezelligheid na afloop op het festivalterrein maken de Cycling Challenge Hoogland een uitdaging die je echt meegemaakt wilt hebben! Zodra er meer bekend is over de volgende editie kun je je via de knop hieronder inschrijven.

Wij worden gesponsord door deze topbedrijven: