Afdrukken

Er was eens...

Snel Verzet Hoogland is in 1984 gestart door de Hooglandse kilometervreters Martin Boekholdt, Marcel Goes en Henk Hak. Onder de naam 'Trim- en Toervereniging Hoogland melden ze zich in januari '85 aan bij de Sportvereniging Hoogland om een fietsafdeling te starten. Zo gezegd, zo gedaan. Begonnen als onderdeel van de toenmalige Sport Vereniging Hoogland, wisten de fietsliefhebbers in korte tijd een enthousiaste schare fietsers en fietsters aan zich te binden.

oprichters SVH  shirt 2016

Het eerste bestuur, bestaande uit Martin Boekholdt (voorzitter), Adrie Boelens (secretaris), Tom van Loon (penningmeester) en de bestuursleden Henk Hak en Marcel Goes spraken mede-Hooglanders, die tot dan toe her en der hun kilometers maakten, aan om zich lokaal te verenigingen. Dat leidde tot ruim 50 aanmeldingen. Er werd vervolgens een prijsvraag uitgeschreven voor een passende clubnaam. Frits Smink is de bedenker van Snel Verzet Hoogland en won met zijn vondst een kilometerteller. Ton Uittenbogaard tekende voor het logo dat anno nu nog steeds bestaat.

Binnen de kortste keren telde de vereniging 100 leden. Een hechte club die trainingsritten, toertochten, fietsvierdaagse en nog veel meer organiseerde. De clubtocht 'Klein Rondje IJsselmeer' is een van de tochten van het eerste uur die nog jaarlijks wordt gereden.

Oorspronkelijk startten de renners bij Halfweg aan de Bunschoterstraat. In dit chauffeurscafé werden ook de vergaderingen belegd. Toen het café plaats moest maken voor verbreding van de Bunschoterstraat, is de startplaats verlegd naar de parkeerplaats aan de Schothorsterlaan tegenover athletiekvereniging Altis.

Sponsoren

In handels- en aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw Smink vond Snel Verzet Hoogland haar eerste hoofdsponsor. Het grijs-rode shirt werd het eerste clubtenue. Na pakweg 10 jaar Smink als sponsor sierde verzekeraar Avios enkele seizoenen het Snel Verzet-tenue, waarna Keukenhome haar naam aan de club verbond (shirt). Samen met rijwielhandel Blom (broek) zorgde Keukenhome voor een strakke verschijning van Snelverzetters op de wegen.

Keukenhome is nog steeds hoofdsponsor, maar op de broeken prijkt inmiddels de naam van voortentenexpert Isabella. Bovendien steunen Bike Totaal Hoogland en kapsalon Paul uit Hoogland onze club als mede-shirtsponsoren.