Afstanden, routes en starttijden:
De Rabobank Cycling Challenge kent vijf afstanden; 40 km (dikke banden), 80 km, 115 km, 160 km en 200 km. Alle routes starten vanuit Sportpark Zielhorst in Amersfoort. De 80 kilometer afstand leidt de deelnemers vanuit Amersfoort naar Stoutenburg Noord en via de prachtige Emelaarseweg richting Barneveld. Vervolgens gaat de route richting Voorthuizen, Harskamp naar Otterlo. Vervolgens fietsen de deelnemers via Driesprong en Achterveld weer terug richting Amersfoort. Een afwisselde tocht voor de recreatieve wielrenner.

De eerste kilometers van de 115 kilometer route volgend dezelfde route als die van de 80 km afstand. Vanaf Voorthuizen fietsen de deelnemers een extra lus van 35 kilometer over de prachtige glooiende wegen van de Veluwe. De route voert de deelnemers langs het prachtige Radio Kootwijk richting Hoog Buurlo, Beekbergen, Hoenderlo en Otterlo. De terugweg naar Amersfoort volgt dezelfde route als de 80 km route. Deze route kent een aantal leuke klimmetjes, waardoor het een gevarieerde en uitdagende afstand is voor de sportieve wielrenner!

De goedgetrainde wielrenners kunnen hun hart ophalen met de prachtige en uitdagende route van de 160 kilometer afstand. Deze route volgt in het begin dezelfde route als de 115 km afstand. Bij Hoenderlo gaat de route via De Woeste Hoeve en Loenen naar Laag Soeren. Via een lange klim wordt de Posbank opgereden. Vanaf de Posbank fietsen de deelnemers via Oud-Reemst richting Otterlo, waar de deelnemers via de route van de 80 en 115 kilometer afstand terug naar Amersfoort fietsen. Een prachtige, gevarieerde route met een aantal mooie klimmetjes en in totaal ruim 900 hoogtemeters. Een echte fietsuitdaging voor de geoefende toerfietsers!

De 200 kilometer route is enkel weggelegd voor de zeer goed getrainde wielrenners. Want niet alleen de afstand is een uitdaging, maar ook het aantal klimmetjes stelt de fietsers op de proef. In totaal telt deze route bijna 1400 hoogtemeters! De deelnemers van deze route fietsen dezelfde route als de 160 km afstand, maar maken bij de Posbank een extra lus die een aantal uitdagende klimmetjes op de Posbank en in en rond Arnhem kent. Zelfs de goed getrainde en ervaren toerwielrenners zullen deze route als een echte “cycling challenge” ervaren!

Uiteraard is er ook een afstand voor de recreatieve fietser en voor de niet-wielrenners. Deze 40 kilometer route leidt de deelnemers door de prachtige natuur rondom Amersfoort. Via het natuurgebied De Schammer gaan de deelnemers naar Leusden om vervolgens via de Treek naar de Leusderheide te fietsen. De route gaat vervolgens richting Soesterberg en zelfs over de start- en landingsbaan van het voormalige vliegveld. Via Soestduinen gaat de route richting de Bokkeduinen en vervolgens steken de deelnemers de Eem over via de fietsbrug. Via Coelhorst en Hoogland rijden de deelnemers via landgoed Schothorst richting de finish bij sportpark Zielhorst. Een prachtige tocht voor de recreatieve fietsers! Ondanks dat de start en finish van deze 40 kilometer tocht in Amersfoort is, is het ook mogelijk om deze toertocht te starten vanuit Soest of Leusden. Een prachtige tocht voor de recreatieve fietsers!

De GPX-bestanden zijn beschikbaar via de NTFU site. Kijk bij je gekozen afstand en klik op "Download route als GPX bestand"

De starttijden van de verschillende afstanden zijn:

 • 40 km - starttijd 08.00 – 11.00 uur
 • 80 km - starttijd 08.00 – 11.00 uur
 • 115 km - starttijd 08.00 – 10.00 uur
 • 160 km - starttijd 08.00 – 10.00 uur
 • 220 km- starttijd 08.00- 9.30 uur 

De startlocatie op Sportpark Zielhorst is geopend vanaf 7.30 uur.

Start, finish, bereikbaarheid en bevoorrading:
De start- en finish van de Rabobank Cycling Challenge is bij sportpark Zielhorst in Amersfoort.

Wielerverenging Eemland heeft haar kantine ter beschikking gesteld. Op het Sportpark is er volop gratis parkeergelegenheid. Ook met het openbaar vervoer is deze locatie goed bereikbaar, want het NS Station Schorthorst is slechts op 1,5 kilometer afstand.

Bij deze locatie kunnen de deelnemers zich vooraf omkleden en na afloop van de toertocht douchen en opfrissen.

Plan hier uw route naar de startlocatie van de Rabobank Cycling Challenge.

Gegevens:
Sportpark Zielhorst 2
3822 ZT Amersfoort

Bevoorrading:
Bij de routes van de 80, 115, 160 en 200 kilometer afstand worden de deelnemers één tot drie keer bevoorraad. De vrijwilligers van wielerverenging zullen ervoor zorgen dat u met nieuwe energie uw fietsuitdaging kunt vervolgen.

Bij de finish krijgen alle deelnemers aan deze toertocht een portie poffertjes. Willem’s Poffertjes zal net als eerdere jaren de overheerlijke poffertjes verzorgen. Alle deelnemers krijgen bij de start van de toertocht een bonnetje waarmee ze bij de finish van gratis een portie heerlijke poffertjes kunnen genieten.

Belangrijke regels:

 • Deze toertocht wordt georganiseerd onder auspiciën van de NTFU;
 • Deelname is geheel op eigen risico, de organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid veroorzaakt of geleden door de deelne(e)m(st)er;
 • Het dragen van een helm is verplicht;
 • Houd u aan alle verkeersregels;
 • Respecteer uw medeweggebruikers;
 • Gooi geen afval weg.

Inschrijven en inschrijfgeld:

Voorinschrijving is mogelijk tot en met zaterdag 24 juni 2017.  Bij voorinschrijving geldt het onderstaande inschrijfgeld:

40 km   voorinschrijving € 5,- (NTFU-lid* € 4,-)       daginschrijving € 6,- (NTFU-lid* € 4,-)

80 km    voorinschrijving € 6,- (NTFU-lid*  €4,-)      daginschrijving € 7,- (NTFU-lid* € 5,-)

115 km voorinschrijving € 7,- (NTFU-lid* € 5,-)      daginschrijving € 8,- (NTFU-lid* € 6,-)

160 km voorinschrijving  € 7,- (NTFU-lid* € 5,-)     daginschrijving € 8,- (NTFU-lid* € 6,-)

200 km voorinschrijving  € 7,- (NTFU-lid* € 5,-)     daginschrijving € 8,- (NTFU-lid* € 6,-)

*  Leden van de NTFU/KNWU/VWB ontvangen korting op vertoon van een geldige lidmaatschapspas. Het is ook mogelijk om je op de dag zelf aan de start in te schrijven. Hierbij brengen we €1,- extra in rekening.

Bij de start wordt gebruik gemaakt van Scan & Go. Met Scan & Go ga je snel van start bij de tocht. Je hoeft geen deelnemerskaart meer in te vullen. Dit scheelt aanzienlijk in de wachtrijen, zeker als je voor Scan & Go kiest in combinatie met voorinschrijven en automatische incasso/ iDEAL. Je hebt bij de inschrijftafel dan nog maar 1 handeling: scannen.

Schrijf je daarom direct vooraf in, via onderstaande link:  Inschrijven Rabobank cycling challenge

Hoofdsponsor: Deze dag wordt mogelijk gemaakt door de Rabobank Amersfoort Eemland. Zie: Hoofdsponsor Rabobank Cycling Challenge


Sponsors

Isabella


Bike Totaal Hoogland


 

Rabobank Amersfoort en omstreken

 

 

 

 

Adverteerders

Concordia

 

 

De Kolkrijst

 

H. Kommer vof

Kwaliteitsbakkerij vd Kletersteeg

 

Liersen Wielersport

 

 

 

 

 

Willems Poffertjes