Tot onze grote spijt hebben we moeten besluiten de Grand Prix Snel Verzet Hoogland die gepland stond voor 21 januari 2018 niet door te laten gaan. Helaas verleent de Gemeente Soest ons de benodigde vergunning niet.
Uiteraard hebben we gezocht naar alternatieven, maar helaas zijn deze onvoldoende aanwezig, waardoor we tot dit besluit hebben moeten komen.

 


Na het eclatante succes van onze eerste Grand Prix Snel Verzet 2017 is het een logische stap om hieraan een vervolg te geven! De voorbereidingen zijn al in volle hevigheid losgebarsten en gebruikmakend van de opgedane ervaringen en input van deze en/of gene hopen we jullie wederom een fijngesneden route aan te kunnen bieden met hier en daar een stukje finetuning toegepast!

Kortom, 21 januari aanstaande staat de tweede Grand Prix Snel Verzet wederom op de fietskalender!

In een notendop verloopt het parkoers als volgt;

De eerste 14 kilometers van deze drie afstanden valt samen tot de eerste ravitailleringspost; Pijnenburg. Dit gedeelte gaat via Birkhoven naar Pijnenburg te Soest. De 30km zal haar terugweg aanvaarden, wederom via Pijnenburg naar de Vliegbasis Soesterberg. Beide andere routes, 45km en 60km, gaan naar de Lage Vuursche alwaar een deel van de huidige mtb-route zal worden aangedaan. Deze geslecht te hebben komen beide routes weer terecht op de route van de 30km om eveneens richting Vliegbasis Soesterberg de route te vervolgen. De volgende verzorgingspost doemt dan op aan het eind van deze imposante van oudsher landingsbaan van de vliegbasis! Mogen wel zeggen het breedste fietspad van Europa! De dertigers hebben dan rond de 22km op de teller staan, voor de overige deelnemers (45km en 60km) zal de teller steken op een kleine 37km.

Hier splitst de 60km zich van de 30km en 45km om een extra lus te maken door de bossen van Zeist en wederom de ravitailleringspost Vliegbasis Soesterberg aan te doen. De 30km en 45km gaan ondertussen richting finish via de bossen van de Soesterduinen. De 60km zal tenslotte ook deze route naar de finish afleggen.

De startlocatie is geopend vanaf 8.00 uur en er kan gestart worden op de volgende tijden;

 • 30km      starttijd 09.00 – 11.00 uur
 • 45km      starttijd 09.00 – 11.00 uur
 • 60km      starttijd 09.00 – 10.30 uur

GPX bestanden zal de organisatie niet beschikbaar stellen. De route is deze dag op grote delen vergund en enkel op 22 januari 2018 te rijden. Het narijden van de route is dan ook niet toegestaan!

Start, finish en bereikbaarheid

De start- en finish van de Grand Prix Snel Verzet Hoogland is bij het clubhuis van A.V. Triathlon, Barchman Wuytierslaan 238A, 3819 AC Amersfoort.

Als je de normale toegangswegen volgt dan kom je vanzelf de bebording tegen die je naar de parkeerplaatsen zal leiden rondom de startlocatie. Wanneer de nabijgelegen parkeerplaatsen volstromen word je door de organisatie aangestelde medewerkers naar een alternatieve parkeergelegenheid doorverwezen.

Op start- en finishlocatie kunnen de deelnemers zich omkleden en douchen dan wel opfrissen. Er zijn gescheiden kleedkamers en douches voor dames en heren.

Tevens biedt de organisatie je de mogelijkheid om de fiets na afloop van de tocht schoon te spuiten. Dit kan aan de achterzijde van het clubgebouw gebeuren.

Wat belangrijke regeltjes

 • Deze toertocht wordt georganiseerd onder auspiciën van de NTFU;
 • Deelname is geheel op eigen risico, de organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid veroorzaakt of geleden door de deelne(e)m(st)er;
 • Houd u aan alle verkeersregels;
 • Respecteer uw medeweggebruikers;
 • Gooi geen afval weg;
 • GENIET!

Inschrijving

 • 30km      (voor)inschrijving € 6,- (NTFU-lid* € 4,-)
 • 45km      (voor)inschrijving € 7,- (NTFU-lid* € 5,-)
 • 60km      (voor)inschrijving € 7,- (NTFU-lid* € 5,-)

*  Leden van de NTFU/KNWU/VWB ontvangen korting op vertoon van een geldig lidmaatschapspas

Bij de start wordt gebruik gemaakt van Scan & Go. Met Scan & Go ga je snel van start bij de tocht. Je hoeft geen deelnemerskaart meer in te vullen. Dit scheelt aanzienlijk in de wachtrijen, zeker als je voor Scan & Go kiest in combinatie met voorinschrijven en automatische incasso/ iDEAL. Je hebt bij de inschrijftafel dan nog maar 1 handeling: scannen.  Voorinschrijving kan via https://www.ntfu.nl/Kalender/Inschrijven.aspx?id=46227

Staatsbosbeheer

Om gebruik te mogen maken van de bossen van Staatsbosbeheer vraagt zij €1,- per deelnemer. Dit bedrag komt ten goede aan het beheer, onderhoud en de nieuw aan te leggen mountainbike routes!

Wij hopen U te mogen begroeten op zondag 21 januari 2018!

Vriendelijke sportgroeten,

Grand Prix Snel Verzet Hoogland

Sponsors

Isabella


Bike Totaal Hoogland


 

Rabobank Amersfoort en omstreken

 

 

 

 

Adverteerders

 

 

De Kolkrijst

 

H. Kommer vof

Kwaliteitsbakkerij vd Kletersteeg

 

Liersen Wielersport